Bilebändi yritysjuhlissa Tampereella ja Helsingissä

Meidän Bilebändi Mark&Medleys oli viettänyt jo tovin hiljaiseloa koronarajoitusten takia. Maaliskuusta lähtien alkoivat trubaduurikeikat taas pikkuhiljaa pyörimään, mutta bändikeikat käynnistyivät kunnolla vasta kesän kynnyksellä. Olimme kuitenkin jo varautuneet tulevaan keikkakauteen treenaamalla uutta ohjelmistoa ja muistelemalla vanhaa. Kesän ensimmäinen bilebändikeikka oli Tampereella yritysjuhlissa. Kyseessä oli merkittävän suomalaisen vientiyrityksen kesäjuhlat. Juhliin buukattu bändi oli joutunut perumaan, joten meitä kysyttiin paikkaamaan. Juhlapaikka sijaitsi saaressa, joka toi oman haasteensa. Lisäksi tapahtumaa järjesti kolme eri ihmistä, joilla oli toisistaan hieman poikkeavat tiedot tapahtuman kulusta. Tieto edellisen bändin vaihtumisesta ei ollut kulkenut myöskään juhlapaikan edustajalle, joten jouduin muutaman sähköpostin ja puhelun käymään läpi, että sain kaikki ajan tasalle tilanteesta. Alunperin meidän oli tarkoitus tuoda myös oma äänentoisto, mutta tiukan aikataulun ja saaren roudaamisen haasteiden takia saimme neuvoteltua ulkopuolisen tekniikan. Erikoistoiveena keikalle oli yrityksen oma sovitus Elastisen kappaleesta “Eteen ja ylös”. Kieli oli muutettu englanniksi ja biisin aikana oli vieraiden tarkoitus tanssia koreografin tekemä tanssi.

Bilebändi saapuu tampereelle

Saavuimme hyvissä ajoin lauttaterminaaliin. Saaressa olevat keikat ovat niitä haastavimpia roudauksen suhteen. Kamat pitää ensin lastata lauttaan, sen jälkeen purkaa lautasta ja kuljettaa laiturilta juhlapaikalle. Saaressa oli onneksi tavaroiden siirtämiseen tarkoitettu auto, joka oli poistettu liikennekäytöstä varmaan 20 vuotta sitten. Sain ohjeen, että ei saa koskea mihinkään muuhun kun kaasuun, jarruun ja rattiin. Auto oli jo tovi sitten alkanut “maatua”, joten kovin syvään ei kannattanut ajon aikaan hengittää. Lastasimme auton muutaman kerran ja saatiin loputkin tavarat paikalle. Itse soittotila on oli hyvin pieni, mutta saimme kuitenkin järkevästi laitettua itsemme asemiin. Ulkopuolinen tekniikka ja miksaaja helpottaa huomattavasti asioita ja on monesti harvinaista luksusta. Teimme soundcheckin hyvissä ajoin ja vetäydyimme odottelemaan illan alkua.

Illan aikataulu ei sallinut juurikaan venymistä, koska viimeinen lautta lähti tiettyyn aikaan. Isoissa juhlissa aikataulu tuppaa monesti venymään. Pääsimme aloittamaan ekan settimme hieman myöhässä. Setti alkoi mainitsemallani erikoistanssilla. Heti alkumetreillä törmäsimme kuitenkin tekniseen ongelmaan: Miksaaja ei saanut yhteyttä mikseriin eikä minun laulukanavaa saatu auki heti. Onneksi yhteys palautui juuri ennen starttia ja saimme aloitettua setin. Tanssi onnistui hyvin ja porukka oli iloisella päällä. Tällä keikalla oli paljon kansainvälisiä vieraita, joten soitimme lähes koko settimme englanniksi. Jengi uskaltautui hyvin tanssilattialle ja meno oli katossa. Olisimme tahtoneet jäädä, mutta moottoritie oli kuuma ja laiva odotti. Pakkasimme tavarat ja lähdimme viimeisellä lautalla yhdessä henkilökunnan kanssa. Vielä oli taitettava matka autolla kotiin, joten päivästä muodostui varsinainen “työmiehen pikkulauantai”.

Bilebändin seuraava keikka Helsingissä

Seuraava keikka olikin mukavasti kotipaikkakunnalla Helsingissä. Kyseessä oli erään IT-firman kesäjuhlat heidän toimistossa. Roudaus oli tällä kertaa hieman helpompi ja saimme parin rullakon avulla tavarat sisään. Tila oli jälleen pieni, mutta onneksi meidän kokoonpano on kompakti. Toimistotila on yleensä akustisesti miellyttävä paikka kun ylimääräisiä kaikuja ei ole. Myös tällä kertaa oli toivottu bilebändiltä kansainvälistä ohjelmistoa. Tarjoilut olivat runsaat ja väkeäkin monipuolisesti. Ensimmäinen setti alkoi suhteellisen rauhallisissa merkeissä ja osa vieraista pelasi lautapelejä. Vieraiden joukossa oli yksi kosketinsoitinharrastaja, joten kiipparistillamme Oskarilla oli juttuseuraa koko illan. Loppuiltaa kohti alkoi meno jo vilkastumaan ja pääsimme vetämään vähän Iron Maideniakin miesporukalle. Keikan jälkeen lähdin hakemaan autoa ja huomasin nurmikolla makaavan miehen. Kävin herättelemässä ja mies paljastui yhdeksi vieraiksi, joka oli ottanut hieman liikaa “firman piikkiin” ja pudonnut kotimatkalla kuoppaan. Mitään vakavaa ei onneksi ollut sattunut ja vieras saatiin siirrettyä lepäämään takaisin toimistoon ja bändikin pääsi jatkamaan kotimatkaa.

Leave a Reply