Trubaduuri Vantaalla naisten illassa

Lauantaina sain kutsun viihdyttämään naisia koti-iltaan Vantaalle. Keikka oli yllätysnumero vieraille ja saapuessani paikalle sain osakseni hämmentyneitä ja arvoituksellisia katseita. ”Onko se strippari vai taikuri?” ”Sillä on kitara!” Pikkuhiljaa todelliset motiivini alkoivat selvitä ja tunnelma sähköistyi. ”Sehän on trubaduuri!” Odottavien katseiden alla kasasin nopeasti laitteiston ja laitoin bileet käyntiin. Porukka oli heti alusta asti mukana ja laulua sekä tanssia riitti koko illan. Ohjelmistossa oli tällä kertaa tunnettuja suomalaisia hittibiisejä mm. J. Karjalaiselta, Kaija Koolta, Haloo Helsingiltä ja Aikakoneelta. Myös toiveita heiteltiin pitkin iltaan ja sain niistä osan napattuakin. Oi, mikä ihana ilta!

Trubaduuri kesäjuhliin

Kesä kolkuttelee jo ovella ja rajoituksia on myös purettu. Nyt olisi hyvä mahdollisuus tilata esimerkiksi trubaduuri mökille soittamaan suosikkibiisejä! Soitan mielelläni esimerkiksi terassilla tai ulkotiloissa, joten turvavälitkin on helppo toteuttaa. Lähden keikalle tarvittaessa myös lyhyellä varoitusajalla.

Kitaratunteja Etänä

Kansanterveydellisistä syistä kitaratunnit ovat siirtyneet toistaiseksi etäopetuksen piiriin. Olen käyttänyt opetukseen Zoom-videokonferenssiohjelmaa. Jos haluat kitaratunteja netin välityksellä niin ota rohkeasti yhteyttä. Opetusta varten tarvitset tietokoneen, jossa on kamera ja mikrofoni sekä vakaan nettiyhteyden. Zoom toimii tällä hetkellä parhaiten Chrome-selaimella.

Trubaduuri rokkitrion kanssa vehmaalla

Lauantaina olimme triona soittamassa Vehmaalla Torpparin Tupa -nimisessä ravintolassa. Tällä kertaa ohjelmistoksi otettiin klassista rokkia. Oli mukavaa soittaa omia suosikkibiisejä mm. Dire Straitsilta, Thin Lizzylta ja AC/DC:ltä. Mukana oli myös suomalaisia klassikoita kuten Eppu Normaalia, Leevi & Leavingsia sekä Kolmatta Naista. Paikka oli suhteellisen pieni mutta hyvin akustoitu, joten soundimaailma oli miellyttävä ja kaikesta sai hyvin selvää. Yleisö viihtyi ja erityisesti suomenkieliset hitit saivat koko ravintolan laulamaan mukana!

Äänentoistokoulutusta Kalliossa

Kävin torstai-aamuna pitämässä äänentoistoon liittyvää koulutusta Kalliolan Setlementti -yhdistyksen asiakkaille ja henkilökunnalle. Koulutus oli osa tapahtumatuotannon opiskelua ja kulki nimellä ”roudauskurssi”. Opiskelijoilla ei ollut ennestään kokemusta äänentoistolaitteiston käytöstä. Kävimme läpi tiiviin paketin, jossa käsiteltiin mm. laitteiden kytkemistä, signaalitietä, mikrofoneja sekä perusasioita miksaamisesta. Kysymyksiä tuli paljon ja olin positiivisesti yllättynyt siitä kuinka kiinnostuneita kaikki olivat aiheesta. Kalliolan Setlementti tekee paljon hyvää ja tärkeää yhteiskunnallista työtä. Heidän toimintaansa voi käydä tutustumassa täällä: https://www.kalliola.fi

Uudet sivut avattu!

Trubaduurin uudet sivut ovat nyt valmiina. Halusin jo pitkään uudistaa nettisivut ja tarkoitus oli myös opetella tekemään itse. Päätin ilmoittautua Helsingin työväenopiston WordPress-kurssille. En ollut aikaisemmin ollut siellä opiskelijana, joten en tiennyt mitä odottaa. Opettajana kurssilla toimi tietotekniikan lehtori, DI Maikku Sarvas. Maikku oli todella asiantunteva ja avulias. Miten hienoa opetusta meillä onkaan työväenopistossa! Nettisivujen teko ei ole aina helpointa ja monta teknistä ongelmaa saattaa tulla vastaan. Tämä aihe on kuitenkin mielestäni mielenkiintoinen ja paljon on tullut opittua. Maikun kurssitarjontaa voi tutkia täällä: https://kurssitarjonta.wordpress.com