Trubaduuri Espoossa

Tässä osassa kerron trubaduurin keikasta Espoossa uudenvuodenaattona. Olen ollut melkein joka vuosi uudenvuodenaattona keikalla. Tällä kertaa oli tarkoitus lähteä Rock Apostoli -kokoonpanon kanssa Rukalle soittamaan välipäivinä. Ohjelmistossa olisi ollut Rock -ja Heavyklassikoita esim. Queenilta, Ozzylta, Diolta ja Scorpionsilta. Omaa suosikkimusaa siis, jota pääsee nykyään harvoin esittämään varsinkaan niin, että siitä maksettaisiin asianmukainen korvaus. Itse olisin ollut pelkästään kitaran varressa ja laulutontin olisi hoitanut Badding-musikaalista tuttu Erik Kraemer. Sain Joulukuussa tarjouspyynnön trubaduurikeikalle Espooseen. Paluu Rukalta olisi ollut aattona ja kun matkaan menee 10-12 tuntia, aikataulu olisi mennyt todella tiukille. Katselin lentoja, mutta sesonkiaikana hinnat olisivat olleet niin korkeita, ettei hommassa olisi ollut taloudellisesti järkeä. Koko Rukan reissu alkoi näyttää muutenkin epävarmalta kun hallitus kaavaili uusia koronarajoituksia. Päätin pelata varman päälle ja ottaa trubaduurikeikan Espoossa vastaan. Hommasin itselleni tuurajan mahdollista Ruka-reissua varten. Kun päivä alkoi lähenemään niin tilanne meni niinkuin monet olivat pelänneet: ravintolarajoitukset tulivat voimaan ja koko reissu peruuntui. Itseltä peruuntui myös pari muuta keikkaa siinä samalla, mutta onneksi uudenvuodenkeikka pysyi.

Kohti Espoon valkoista mattoa

Keikka oli Espoon Saunalahdessa, joka on tunnettu hulppeista taloistaan. Tämäkään ei ihan pienimmästä päästä ollut. Kun saavuin paikalle niin porukka oli lähdössä juuri ampumaan raketteja ja lapsiakin oli paikalla runsaasti. Pääsin tässä välissä rauhassa laittelemaan laitteistoa. Roudaus oli tällä kertaa hieman hankalampi. Muutamat portaat. Soittopaikkana oli tilava olohuone. Törmäsin roudatessa pieneen haasteeseen: Lattiaa peitti hieno valkoinen matto. Koska toin kamat kuistin kautta niin en voinut ottaa kenkiä pois ulkona. Piti siis hieman kikkailla ja varoa sotkemasta. Soittaessa on pakko pitää kenkiä jalassa, jotta pystyn polkemaan pedaaleja. Tätä varten minulla on mukana aina erikseen keikkakengät. Kävin vielä pesemässä pohjat, jotta matto säilysisi varmasti valkoisena myös keikan jälkeen 🙂 Porukkaa oli kerääntynyt olkkariin ihan mukavasti ja laittelin laulelot käyntiin. Yleisössä oli myös yksi “karaokekuningas” ja biisitoiveina oli mm. “Volga” ja “Äidin Pikkupoika”.

Porukka oli hyvin mukana alusta asti. Pidin taukoja aina tarpeen mukaan ja välillä jengiä vaihtui ja soitin paljon yleisön toiveita. Tällä kertaa oli myös useita toivebiisejä, joita en ollut aikaisemmin soittanut, joten välillä piti myydä “eioota”. Kirjaan aina kuitenkin toiveet ylös ja opettelen niitä vastaisuuden varalle. Loppua kohti alkoi myös nuorempi väki kiinnostua ja eräs pikkutyttö tuli äitinsä kanssa toivomaan Dance Monkeyta. Tätä biisiä olemme soittaneet paljon Amorixin ja Relan kanssa duona, joten vaikka en ollut biisiä koskaan laulanut niin sen pystyi vetämään kylmiltään. Karaokekuningas kyseli pitkin iltaa saisiko hän tulla laulamaan yhden biisin. Yleensä suhtaudun näihin varauksella koska lopputulos saattaa olla katastrofaalinen varsinkin jos vieraileva tähti on nauttinut liikaa ilolientä. Meininki oli kuitenkin ihan asiallinen ja karaokemestari oli jo todistanut kykynsä laulamalla aina spiikkien aikana. Valitsimme kappaleen Bed Of Roses ja yleisö oli hieman hämmentynyt mutta vastaanottavainen. Soitin vielä muutamat encoret ja yleisö janosi lisää, mutta itsellä oli jo omia juhlasuunnitelmia myös uudellevuodelle, joten en voinut koko yöksi jäädä. Laittelin kamat kasaan ja hyvästelin juhlaväen. Kaikenkaikkiaan mukava trubaduurikeikka, josta taas oppi uutta!

Trubaduuri tilattavissa myös Livestriimauskeikoille!

Nyt on mahdollisuus saada turvallisesti ohjelmaa piristämään esimerkiksi koti-iltaa tai etänä järjestettäviä juhlia! Online-keikat toteutan Youtuben kautta ja kommunikaatio on mahdollista hoitaa esimerkiksi Zoomissa tai Microsoft Teamsissa. Ohjelmanumerona voi keikan lisäksi olla esimerkiksi livemusiikkitietovisa. Loistava lahjaidea tai yllätys läheisille!

Livekeikkoja odotellessa!

Esiintyjä loppukesän juhlissa

Säät alkoivat paranemaan elokuuta kohti ja keikatkin alkoivat monipuolistumaan. Pääsimme soittamaan pitkästä aikaa taas Rock Apostoli -kokoonpanon kanssa. Keikkapaikkana oli Karvialla sijaitseva Karvian Kyläkrouvi -ravintola, jossa järjestettiin kahden päivän mittainen Terassirock -festari. Alunperin tapahtuman piti olla isompi kunnan järjestämä ”Karvia-päivät”, mutta tämä peruttiin koronan takia. Esiintymispaikka oli tällä kertaa ravintolan katolla, joka toimi samalla isona terassina.  Roudaus olikin sitten aikamoinen koettelemus. Yläkertaan vei kahdet kapeat portaat. Meillä on bändikäytössä isot ja painavat subbarit sekä mikseriräkki, joiden kantaminen on muutenkin raskasta ilman portaita. Selkä ei ehkä ole enää entisensä, mutta onneksi eläkepäivät odottavat jo melkein kulman takana. Paikalle tuli myös tuttu trubaduuri, jonka kanssa vaihdoimme kuulumisia ja sain kuulla myös hauskoja tarinoita menneiden vuosien laivakeikoilta. Trubaduuri toimi meidän lämppärinä ja yleisöä alkoi valumaan pikkuhiljaa paikalle. Maakunnissa ihmiset tulevat yleensä melko myöhään baariin ja jo hyvin ”marinoituneina”, joten meno yltyi loppuillasta hyvin villiksi. Onneksi paikassa oli todella ammattitaitoiset järkkärit, jotka seisoivat koko keikan lavan edessä ja pitivät karjan aisoissa. Keikan jälkeen oli luvassa lisää hyötyliikuntaa roudauksen muodossa. Illan päätteeksi söimme vielä grillimakkarat ja lähdimme hotelliin nukkumaan. 

Trubaduurikeikalle häihin Helsinkiin

Armottomasta väsymyksestä huolimatta yöunet jäivät melko vähäisiksi kun piti suunnata takaisin Helsinkiin. Minut oli tilattu esiintymään hääjuhlaan tunnin ajaksi Katajanokalle. Ääni oli vähän painuksissa edellisillan rokkikeikan jälkeen, joten kävin vähän treeniksellä lämmittelemässä ja availemassa. Soitto tapahtui ulkona ja sääkin oli kuin morsian. Porukka viihtyi ja laulukin kulki kuin elokuvissa. Tämän viikonlopun jälkeen oli hyvä mennä lepäilemään.

Yritystilaisuuteen esiintymään

Luvassa oli hieman erikoisempi keikka UPM:n pääkonttorilla. Tarkoitus oli soittaa muutama kappale ruokailujen välissä. Kasasin nopeasti laitteet ja tein pienen soundcheckin ennen vieraiden tuloa. Artistia kohdeltiin erittäin hyvin ja sain käyttöön oman huoneen tarjoiluineen. Ei siis tarvinnut istua autossa odottamassa! Musiikki upposi hyvin yleisöön ja kotiinkin pääsi ajoissa. 

Tuuraushommia bilebändissä Vantaalla

Sain tuurauspestin kitaran varteen Porilaiselle Remix-bilebändille. Keikat olivat legendaarisessa Tulisuudelma-yökerhossa Vantaalla. Kyseisenä viikonloppuna vietettiin paikan avajaisia pitkän tauon jälkeen. Sain settilistan hyvissä ajoin treeniin, joten kiireestä huolimatta ehdin hyvin paneutua ohjelmistoon. Tuurauskeikat on tärkeää hoitaa hyvin, koska pelissä ei ole oma maine vaan myös bändin maine. Onneksi suurin osa biiseistä oli ennalta tuttuja. Pääsin jälleen harrastamaan hyötyliikuntaa tuomalla oman ”marsupinon”. Nykyaikana moni on siirtynyt käyttämään linjavahvistimia ja korvamonitoreja. Tämä mahdollistaa helpon ja nopean roudauksen. Itse olen kuitenkin vanhan koulukunnan miehiä ja tykkään käyttää oikeita vahvistimia, vaikka vähän vaivaa joutuukin näkemään kantamisessa. Keikalla oli oma miksaaja sekä äänentoisto talon puolesta. Tämä on luksusta ja harvinaista herkkua, koska yleensä hoidan omilla keikoilla itse miksauksen ja äänentoiston kustannussyistä. Bändi oli erittäin ammattitaitoinen ja keikat menivät kokonaisuudessaan mukavasti. Yleisöäkin saapui paikalle kiitettävästi. 

Trubaduuri yrityksen kesäjuhlissa Vihdissä, häissä Turussa ja 70v-syntymäpäivillä Espoossa.

Luvassa oli taas kiireinen kesäviikonloppu. Perjantaina suuntasin esiintymään Vihtiin yrityksen kesäjuhliin. Kyseisellä porukalla oli tapana mennä kesäisin Lohjan Rantajameihin, mutta koska festarit oli peruttu koronan takia, niin juhlat järjestettiin kotipihalla ja minut oli tilattu vastaamaan ohjelmasta. Settien välissä pidin myös musavisan. Yleisössä oli myös muutama karvaisempi kaveri ja sain viihdyttää myös heitä heittämällä palloa 🙂 Lauantaiksi oli tilattu laulaja häihin vihkiseremoniaa varten. Häät vietettiin Turussa, joten lähdin hyvissä ajoin liikenteeseen. Vihkiminen tapahtui juhlapaikalla ja soitin yhden kappaleen heti sormusten vaihdon jälkeen. Tuollaiset tilanteet ovat aina jännittäviä, mutta siitäkin selvittiin ehjin nahoin. Seremonian jälkeen oli ruokailua ja pääsin istumaan papin kanssa samaan pöytään. Kävimme mielenkiintoisia keskusteluja monesta aiheesta ja pappi päätteli, että sopisin hyvin munkiksi luostariin. Ehkä tässä voisi olla varasuunnitelma jos musiikkihommat joskus loppuvat 🙂 Soitin ruokailun jälkeen vielä häätanssin ja muutaman kappaleen siihen päälle kunnes lähdin ajelemaan Helsinkiin kaverin häihin. Siellä tosin sain olla ihan vieraana vaikka minua vähän kannustettiin heittämään keikka. Sunnuntaina oli vielä yhdet juhlat Espoossa. Kyseessä oli 70v-synttärit. Sisääntulo hieman epäonnistui kun samalla ovenavauksella koira karkasi ja sitä etsittiin porukalla. Otus onneksi löytyi nopeasti läheltä ja pääsin aloittamaan soittamisen. Tunnelma oli rauhallinen, joten soitin vähän kevyempää ohjelmistoa. Myös toiveita tuli. Sisällä talossa oli menossa myös toinen ohjelmanumero, jossa ennustettiin korteista. Toivottavasti trubaduurille oli luvassa rakkautta ja rikkautta. Jouduin hieman kilpailemaan huomiosta, mutta loppua kohti oli jo hyvin yleisöä. Keikan jälkeen otin vielä parit selfiet koirien kanssa. 

Trubaduuri Vantaalla ja Häissä Mustion Linnassa

Perjantaina oli toivottu ohjelmaa juhliin Vantaalle. Kyseessä oli päiväkodin henkilökunnan virkistysilta. Lapset oli kuitenkin haettu jo kotiin, joten Lenni Lokinpoikaset ja Saku Sammakot jäivät tällä kertaa soittamatta 🙂 Ilta käynnistyi rauhallisesti ruokailulla, joten eka setti meni taustamusiikkina. Toisessa setissä laitettiin jo vähän jalalla koreaksi ja toiveitakin alkoi tulemaan. Kaikenkaikkiaan mukava aloitus viikonlopulle. Lauantaina olikin jo hieman isompi työmaa kun trubaduuri suuntasi häihin Lohjan ja Raaaseporin kupeessa sijaitsevaan Mustion Linnaan. Tämä hääkeikka oli buukattu jo viime vuoden puolella. Soitot tapahtuivat omassa rakennuksessa joka oli tunnelmallisesti valaistu ja jopa ilmastointi pelasi, mikä oli näillä helteillä pelastus sekä soittajalle että yleisölle. Vieraat saapuivat paikalle vasta myöhemmin, joten sain rauhassa kasata laitteet ja tehdä kunnon soundcheckin. Vieraita alkoi saapumaan pikkuhiljaa paikalle ja keikka aloitettiin parilla häävalssilla. Siitä jatkoin perinteisemmän musiikin parissa, jonka jälkeen olikin luvassa iltapala. Kun mahat oli syöty täyteen soittelin ruuansulatusmusiikkina hieman J. Karjalaista, jota oli toivottu yleisöstä. Loppuilta menikin sitten jo ihan diskohittien tahdissa ja sulhasen kaverit järjestivät myös yllätysohjelmanumeron, jota sain säestää lennosta. Pilkku tuli puoliltaöin ja vieraat lähtivät samantien jatkoille, joten vielä oli roudauksen vuoro ja sitten pääsin jo kaikkeni antaneena lähtemään kotia kohti. 

Trubaduurin Juhannuskeikat Uudellamaalla ja Pirkanmaalla

Juhlapyhät ovat muusikoille yleensä kiireistä aikaa. Trubaduuri on töissä silloin, kun muut juhlii. Juhannuskiertue käynnistyi terassikeikalla Seurasaaressa. Olen käynyt Seurasaaressa viimeksi lapsena katsomassa kokkoa, joten mitään muistikuvaa koko paikasta ei enää ollut. Pienen navigoinnin jälkeen saavuin määränpäähän ja olihan tuo kaunis saari todellakin. Tällä kertaa ei voinut ainakaan maisemista valittaa. Soittoaika oli mukavan aikaisin ja tunnelmakin rauhallinen. Kolmen setin jälkeen toivottiin vielä pari encorea ja sitten pääsin jo kotiin lepäilemään seuraavan päivän koitosta varten. Juhannusaattona olikin luvassa varsinainen maraton. Ensiksi piti soittaa pihabileissä Helsingissä ja sen jälkeen oli pari tuntia aikaa ehtiä Ylöjärvelle bändikeikalle. Pihajuhlat käynnistyivät erittäin kuumissa merkeissä. Aurinko porotti suoraan terassille eikä tuulenvireestä ollut tietoakaan. Tämä oli kieltämättä kuumin keikka koskaan. Tämä peittosi jopa parin vuoden takaisen laivaviikon ennätyshelteillä. Juhlakansa oli kuitenkin kivasti mukana ja trubaduurille kannettiin kurkunkostuketta litratolkulla. Pidättäydyin tällä kertaa kivennäisvedessä, koska vielä oli hypättävä rattiin ja suunnattava kohti Pirkanmaata, jossa odotti jo toinen juhlaväki. Bändikaverit olivat virittäneet laitteet jo päivällä, joten pääsin ns. ”valmiiseen pöytään”. Keikkapaikkana toimi Pimeensalmen Telakka ja osa yleisöstä oli tullut veneellä. Aloitimme soittamisen jo aikaisin rajoitusten takia. Edellisestä bändikeikasta oli kulunut jo monta kuukautta, joten oli kyllä tosi kiva nähdä bändikavereita pitkästä aikaa ja kokea yhdessä soittamisen riemu! Rummut löivät, kitara komppasi ja tanssilattia oli täynnä loppuun saakka. Keikan jälkeen piti vielä roudata kamat autoon sekä ajettava kotiin. Juhannus ja helle vaativat veronsa ja seuraavat pari päivää menivät sitten mukavasti sohvalla torkkuen. 

Trubaduuri pihajuhlissa Helsingissä
Pitkä kuuma Juhannus!

Trubaduuri 50v-syntymäpäivillä Helsingissä

Tällä kertaa trubaduuri oli kutsuttu soittamaan 50-vuotisjuhliin Helsingin Tapanilaan. Juhlia varten oli erikoistoiveita ja kävimme tilaajan kanssa etukäteen läpi suunnitelmia. Juhlapaikkana toimi Tapanilan Kylätila, joka on vanha koulurakennus ja juhlatila oli jakautunut kahteen vanhaan luokkaan. Ruokailu tapahtui toisessa luokassa ja tarkoituksena oli luoda perinteistä trubaduuritunnelmaa soittamalla täysin akustisesti Folk-henkistä ohjelmistoa kuten Bob Dylania, Simon & Garfunkelia, Neil Youngia, Cat Stevensia, Peter, Paul and Marya yms. Musiikkikattaus sopi hyvin vanhan kyläkoulun tunnelmaan. Juhlien järjestäjät olivat asuneet Lähi-Idässä ja halusivat panostaa kyseiseen makumaailmaan ruokatarjoiluissa. Ja mitä mahtavia itämaisia makuja olikaan tarjolla! Piti varoa, ettei tullut tehtyä perinteistä ruokavirhettä ennen keikan alkua 🙂 Ruokailun jälkeen oli tarkoitus pitää musavisa, mutta kun juhlissa oli paljon muutakin ohjelmaa niin se jätettiin pois aikataulullisista syistä. Olin virittänyt PA-laitteet toiseen luokkaan, jota käytettiin varsinaisena tanssilattiana. Ihmiset kutsuttiin sisälle ja bileet laitettiin käyntiin! Porukka oli heti mukana ja tunnelma sai jo varsin trooppisia vivahteita helteen ansioista. Lopussa olikin jo kunnon diskomeininki YMCA:n tahdissa! Päivän päätteeksi trubaduuri oli jo kaikkensa antanut ja yleisön nälkä tyydytetty. Hyvällä mielellä (ja eväillä) kotiin!

Trubaduuri Tapanilan Kylätilalla

Trubaduuri Järvenpäässä

Perjantaina oli viimeinkin julkinen trubaduurikeikka pitkään aikaan. Keikkapaikkana toimi Järvenpäässä sijaitseva Wanha Mestari Totti ja soitot tapahtuivat terassilla. Koko Uusimaa hehkui hellettä ja terassi oli jo hyvissä ajoin täynnä. Osa ihmisistä joutui jopa jonottamaan sisällä vapautuvia pöytiä. Ravintola sijaitsee legendaarisella Sibeliuksenkadulla, joka Puistobluesin aikana toimii ”Blues”-katuna. Näinpä päätin soittaa alkuun muutamat bluesit tuomaan oikeanlaista tunnelmaa. Paikalle oli saapunut myös monta kaveria tuomaan kotikenttäetua! Tunnelma oli heti katossa alusta asti ja ihmiset olivat selvästi odottaneet, että pääsevät jälleen viettämään aikaa yhdessä ja kuuntelemaan livemusaa. Biisitoiveitakin alkoi pikkuhiljaa satelemaan ja lopuksi toiveralli muuttui jopa pieneksi ”battleksi” kun pöydistä huudeltiin vuorotellen suomalaisia ja vuoretellen ulkomaisia toiveita. Melkein kaikki sain kuitenkin toteutettua ja yhteislauluakin piisasi, onhan paikka tunnettu laadukkaasta karaokestaan. Illan aikana kuultiin myös monta encorea ja kotiinkin pääsin ajoissa. Hieno ilta! Ohessa hieman kuva -ja videomateriaalia keikasta.

Kuvat: Jarmo Lapiolahti IG: Jj_photos

Trubaduuri Vantaalla naisten illassa

Lauantaina sain kutsun viihdyttämään naisia koti-iltaan Vantaalle. Keikka oli yllätysnumero vieraille ja saapuessani paikalle sain osakseni hämmentyneitä ja arvoituksellisia katseita. “Onko se strippari vai taikuri?” “Sillä on kitara!” Pikkuhiljaa todelliset motiivini alkoivat selvitä ja tunnelma sähköistyi. “Sehän on trubaduuri!” Odottavien katseiden alla kasasin nopeasti laitteiston ja laitoin bileet käyntiin. Porukka oli heti alusta asti mukana ja laulua sekä tanssia riitti koko illan. Ohjelmistossa oli tällä kertaa tunnettuja suomalaisia hittibiisejä mm. J. Karjalaiselta, Kaija Koolta, Haloo Helsingiltä ja Aikakoneelta. Myös toiveita heiteltiin pitkin iltaan ja sain niistä osan napattuakin. Oi, mikä ihana ilta!