Esiintyjä loppukesän juhlissa

Säät alkoivat paranemaan elokuuta kohti ja keikatkin alkoivat monipuolistumaan. Pääsimme soittamaan pitkästä aikaa taas Rock Apostoli -kokoonpanon kanssa. Keikkapaikkana oli Karvialla sijaitseva Karvian Kyläkrouvi -ravintola, jossa järjestettiin kahden päivän mittainen Terassirock -festari. Alunperin tapahtuman piti olla isompi kunnan järjestämä ”Karvia-päivät”, mutta tämä peruttiin koronan takia. Esiintymispaikka oli tällä kertaa ravintolan katolla, joka toimi samalla isona terassina.  Roudaus olikin sitten aikamoinen koettelemus. Yläkertaan vei kahdet kapeat portaat. Meillä on bändikäytössä isot ja painavat subbarit sekä mikseriräkki, joiden kantaminen on muutenkin raskasta ilman portaita. Selkä ei ehkä ole enää entisensä, mutta onneksi eläkepäivät odottavat jo melkein kulman takana. Paikalle tuli myös tuttu trubaduuri, jonka kanssa vaihdoimme kuulumisia ja sain kuulla myös hauskoja tarinoita menneiden vuosien laivakeikoilta. Trubaduuri toimi meidän lämppärinä ja yleisöä alkoi valumaan pikkuhiljaa paikalle. Maakunnissa ihmiset tulevat yleensä melko myöhään baariin ja jo hyvin ”marinoituneina”, joten meno yltyi loppuillasta hyvin villiksi. Onneksi paikassa oli todella ammattitaitoiset järkkärit, jotka seisoivat koko keikan lavan edessä ja pitivät karjan aisoissa. Keikan jälkeen oli luvassa lisää hyötyliikuntaa roudauksen muodossa. Illan päätteeksi söimme vielä grillimakkarat ja lähdimme hotelliin nukkumaan. 

Trubaduurikeikalle häihin Helsinkiin

Armottomasta väsymyksestä huolimatta yöunet jäivät melko vähäisiksi kun piti suunnata takaisin Helsinkiin. Minut oli tilattu esiintymään hääjuhlaan tunnin ajaksi Katajanokalle. Ääni oli vähän painuksissa edellisillan rokkikeikan jälkeen, joten kävin vähän treeniksellä lämmittelemässä ja availemassa. Soitto tapahtui ulkona ja sääkin oli kuin morsian. Porukka viihtyi ja laulukin kulki kuin elokuvissa. Tämän viikonlopun jälkeen oli hyvä mennä lepäilemään.

Yritystilaisuuteen esiintymään

Luvassa oli hieman erikoisempi keikka UPM:n pääkonttorilla. Tarkoitus oli soittaa muutama kappale ruokailujen välissä. Kasasin nopeasti laitteet ja tein pienen soundcheckin ennen vieraiden tuloa. Artistia kohdeltiin erittäin hyvin ja sain käyttöön oman huoneen tarjoiluineen. Ei siis tarvinnut istua autossa odottamassa! Musiikki upposi hyvin yleisöön ja kotiinkin pääsi ajoissa. 

Tuuraushommia bilebändissä Vantaalla

Sain tuurauspestin kitaran varteen Porilaiselle Remix-bilebändille. Keikat olivat legendaarisessa Tulisuudelma-yökerhossa Vantaalla. Kyseisenä viikonloppuna vietettiin paikan avajaisia pitkän tauon jälkeen. Sain settilistan hyvissä ajoin treeniin, joten kiireestä huolimatta ehdin hyvin paneutua ohjelmistoon. Tuurauskeikat on tärkeää hoitaa hyvin, koska pelissä ei ole oma maine vaan myös bändin maine. Onneksi suurin osa biiseistä oli ennalta tuttuja. Pääsin jälleen harrastamaan hyötyliikuntaa tuomalla oman ”marsupinon”. Nykyaikana moni on siirtynyt käyttämään linjavahvistimia ja korvamonitoreja. Tämä mahdollistaa helpon ja nopean roudauksen. Itse olen kuitenkin vanhan koulukunnan miehiä ja tykkään käyttää oikeita vahvistimia, vaikka vähän vaivaa joutuukin näkemään kantamisessa. Keikalla oli oma miksaaja sekä äänentoisto talon puolesta. Tämä on luksusta ja harvinaista herkkua, koska yleensä hoidan omilla keikoilla itse miksauksen ja äänentoiston kustannussyistä. Bändi oli erittäin ammattitaitoinen ja keikat menivät kokonaisuudessaan mukavasti. Yleisöäkin saapui paikalle kiitettävästi. 

Leave a Reply