Trubaduuri Espoossa

Tässä osassa kerron trubaduurin keikasta Espoossa uudenvuodenaattona. Olen ollut melkein joka vuosi uudenvuodenaattona keikalla. Tällä kertaa oli tarkoitus lähteä Rock Apostoli -kokoonpanon kanssa Rukalle soittamaan välipäivinä. Ohjelmistossa olisi ollut Rock -ja Heavyklassikoita esim. Queenilta, Ozzylta, Diolta ja Scorpionsilta. Omaa suosikkimusaa siis, jota pääsee nykyään harvoin esittämään varsinkaan niin, että siitä maksettaisiin asianmukainen korvaus. Itse olisin ollut pelkästään kitaran varressa ja laulutontin olisi hoitanut Badding-musikaalista tuttu Erik Kraemer. Sain Joulukuussa tarjouspyynnön trubaduurikeikalle Espooseen. Paluu Rukalta olisi ollut aattona ja kun matkaan menee 10-12 tuntia, aikataulu olisi mennyt todella tiukille. Katselin lentoja, mutta sesonkiaikana hinnat olisivat olleet niin korkeita, ettei hommassa olisi ollut taloudellisesti järkeä. Koko Rukan reissu alkoi näyttää muutenkin epävarmalta kun hallitus kaavaili uusia koronarajoituksia. Päätin pelata varman päälle ja ottaa trubaduurikeikan Espoossa vastaan. Hommasin itselleni tuurajan mahdollista Ruka-reissua varten. Kun päivä alkoi lähenemään niin tilanne meni niinkuin monet olivat pelänneet: ravintolarajoitukset tulivat voimaan ja koko reissu peruuntui. Itseltä peruuntui myös pari muuta keikkaa siinä samalla, mutta onneksi uudenvuodenkeikka pysyi.

Kohti Espoon valkoista mattoa

Keikka oli Espoon Saunalahdessa, joka on tunnettu hulppeista taloistaan. Tämäkään ei ihan pienimmästä päästä ollut. Kun saavuin paikalle niin porukka oli lähdössä juuri ampumaan raketteja ja lapsiakin oli paikalla runsaasti. Pääsin tässä välissä rauhassa laittelemaan laitteistoa. Roudaus oli tällä kertaa hieman hankalampi. Muutamat portaat. Soittopaikkana oli tilava olohuone. Törmäsin roudatessa pieneen haasteeseen: Lattiaa peitti hieno valkoinen matto. Koska toin kamat kuistin kautta niin en voinut ottaa kenkiä pois ulkona. Piti siis hieman kikkailla ja varoa sotkemasta. Soittaessa on pakko pitää kenkiä jalassa, jotta pystyn polkemaan pedaaleja. Tätä varten minulla on mukana aina erikseen keikkakengät. Kävin vielä pesemässä pohjat, jotta matto säilysisi varmasti valkoisena myös keikan jälkeen 🙂 Porukkaa oli kerääntynyt olkkariin ihan mukavasti ja laittelin laulelot käyntiin. Yleisössä oli myös yksi “karaokekuningas” ja biisitoiveina oli mm. “Volga” ja “Äidin Pikkupoika”.

Porukka oli hyvin mukana alusta asti. Pidin taukoja aina tarpeen mukaan ja välillä jengiä vaihtui ja soitin paljon yleisön toiveita. Tällä kertaa oli myös useita toivebiisejä, joita en ollut aikaisemmin soittanut, joten välillä piti myydä “eioota”. Kirjaan aina kuitenkin toiveet ylös ja opettelen niitä vastaisuuden varalle. Loppua kohti alkoi myös nuorempi väki kiinnostua ja eräs pikkutyttö tuli äitinsä kanssa toivomaan Dance Monkeyta. Tätä biisiä olemme soittaneet paljon Amorixin ja Relan kanssa duona, joten vaikka en ollut biisiä koskaan laulanut niin sen pystyi vetämään kylmiltään. Karaokekuningas kyseli pitkin iltaa saisiko hän tulla laulamaan yhden biisin. Yleensä suhtaudun näihin varauksella koska lopputulos saattaa olla katastrofaalinen varsinkin jos vieraileva tähti on nauttinut liikaa ilolientä. Meininki oli kuitenkin ihan asiallinen ja karaokemestari oli jo todistanut kykynsä laulamalla aina spiikkien aikana. Valitsimme kappaleen Bed Of Roses ja yleisö oli hieman hämmentynyt mutta vastaanottavainen. Soitin vielä muutamat encoret ja yleisö janosi lisää, mutta itsellä oli jo omia juhlasuunnitelmia myös uudellevuodelle, joten en voinut koko yöksi jäädä. Laittelin kamat kasaan ja hyvästelin juhlaväen. Kaikenkaikkiaan mukava trubaduurikeikka, josta taas oppi uutta!

Leave a Reply